Mămăligă cremoasă cu ciuperci şi bacon
Da, mămăliga tradiţională este pe placul oricărora dintre noi, însă ai preparat vreodată reţeta de mămăligă cremoasă? În combinaţie cu ciupercile şi baconul sotate, acest fel principal de mâncare poate crea... dependenţă!
Ingrediente
- 1 l lapte
- 350 ml apă
- 350 g mălai
- 3-4 felii bacon
- 150 g ciuperci conservate
- 2 linguri ulei de măsline
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 120 ml supă de pui
- 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
- 4 linguri unt nesărat
- 100 g parmezan ras
- sare si piper, după gust
Mod de preparare
Fierbi într-o cratiţă mare, la foc mediu, apa în care ai adăugat sare şi lapte. Adaugi mălaiul treptat, amestecând constant cu telul. Dai focul mai mic şi mai laşi să fiarbă 20 de minute, amestecând din când în când până obţii o textură cremoasă. Dai cratiţa deoparte şi amesteci mămăliga cu parmezanul ras şi cu untul.
Căleşti, într-o tigaie în care ai pus uleiul de măsline, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, feliile de bacon, ciupercile din conservă şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.
După ce le-ai călit şi au căpătat o culoare aurie, torni supa de pui şi mai laşi tigaia pe foc până scade lichidul.
Serveşti mămăliga peste care ai pus legumele şi baconul sotate. Decorezi cu pătrunjelul proaspăt, tocat mărunt.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Bulz!