Mămăligă cu brânză şi tocăniţă de ceapă

mamaliga cu branza tocanita ceapa jpeg

Mămăliga nu este bună numai cu brânză şi smântână. Ieşi din şirul reţetelor clasice cu mămăligă şi prepar-o pe aceasta. Ingrediente

Pentru mămăligă

150 g mălai grişat

un praf de sare

300 ml lapte

1 lingură unt

2 cepe potrivite

1 morcov

1 ardei iute (opţional)

½ linguriţă boia dulce de ardei

200 g telemea de oi

2 linguri caşcaval ras

2-3 linguri ulei

sare

piper

Mod de preparare

Clocoteşti laptele, la care adaugi un praf de sare, torni mălaiul grişat, în ploaie, şi laşi să fiarbă 10 minute, amestecând permanent. Când mămăliga se desprinde de pereţii vasului, adaugi o lingură de unt, amesteci bine şi o răstorni pe o suprafaţă dreaptă, într-un strat de 3 cm grosime. Tai ceapa felii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mari şi le căleşti împreună în ulei bine încins. Adaugi boiaua de ardei dulce, sare şi piper, după gust. Tai mămăliga în dreptunghiuri (ai grijă să încapă toate într-o tavă, la cuptor) şi faci sandvişuri din mămăligă, o felie de brânză, amestecul de ceapă cu morcov. Acoperi cu alt dreptunghi de mămăligă. Presari caşcaval ras şi introduci forma la cuptor pentru 15 minute.