Mămăligă cu brânză şi tocăniţă de ceapă

Mămăliga nu este bună numai cu brânză şi smântână. Ieşi din şirul reţetelor clasice cu mămăligă şi prepar-o pe aceasta. Ingrediente
Pentru mămăligă
150 g mălai grişat
un praf de sare
300 ml lapte
1 lingură unt
2 cepe potrivite
1 morcov
1 ardei iute (opţional)
½ linguriţă boia dulce de ardei
200 g telemea de oi
2 linguri caşcaval ras
2-3 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare
Clocoteşti laptele, la care adaugi un praf de sare, torni mălaiul grişat, în ploaie, şi laşi să fiarbă 10 minute, amestecând permanent. Când mămăliga se desprinde de pereţii vasului, adaugi o lingură de unt, amesteci bine şi o răstorni pe o suprafaţă dreaptă, într-un strat de 3 cm grosime. Tai ceapa felii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mari şi le căleşti împreună în ulei bine încins. Adaugi boiaua de ardei dulce, sare şi piper, după gust. Tai mămăliga în dreptunghiuri (ai grijă să încapă toate într-o tavă, la cuptor) şi faci sandvişuri din mămăligă, o felie de brânză, amestecul de ceapă cu morcov. Acoperi cu alt dreptunghi de mămăligă. Presari caşcaval ras şi introduci forma la cuptor pentru 15 minute.