Mămăligă cu ouă ochiuri şi ceapă verde
Doar cânde te uiţi la acest fel de mâncare îţi lasă gura apă. Şi când te gândeşti că este aşa de uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru mămăligă cu ouă ochi
400 ml apă
mălai
sare
100 g brânză rasă
2 ouă
3-4 linguri ulei
1 ceapă verde
Cum se prepară mămăliga cu ouă ochi
Fierbi apa cu puţină sare şi când dă în clocot adaugi mălai cât să obţii consistenţa unei smântâni grase. Acoperi şi laşi mămăliga să fiarbă la foc mic până când se desprinde de pe marginile vasului. Adaugi brânza rasă şi omogenizezi, apoi o răstorni.
Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti cele două ouă cu puţină sare presărată pe deasupra. Serveşti ouăle cu mămăligă şi ceapă verde tocată.