Mâncare de cod. Reţetă originară din Spania

mancare de cod jpeg

Cod bolborosind într-un sos cu chorizo, şofran, năut, lămâie şi pătrunjel. Numai când scriu şi-mi vine apă în gură. Toatea astea fac din mâncarea de cod o adevărată vedetă printre preparatele originare din însorita Spanie.

Mâncare de cod. Reţetă originară din Spania - Ingrediente (2 porţii)

2 fileuri de cod 100 g cârnaţi tocaţi (de preferat chorizo) 1 vârf de şofran 1 pahar vin alb 250 ml roşii tocate în suc propriu 1/2 linguriţă boia afumată 1 cutie năut fiert 1 ceapă tocată fin 2 căţei usturoi, pisaţi 1 cub de supă de pui, dizolvat în 250 ml de apă fiartă zeama de la 2 lămâi 2 linguriţe zahăr pătrunjel ulei de măsline pentru gătit ulei de măsline pentru salată sare piper

Mâncare de cod. Reţetă originară din Spania - Mod de preparare

Într-o oală cu capac, prăjeşti cârnaţii în puţin ulei de măsline pentru gătit până când începe să se rumenească pe margini, apoi îi scoşi, îi scurgi şi îi dai deoparte. Peste uleiul din oală, pui ceapa şi laşi la flacără medie pentru 10 minute până când se mai înmoaie, apoi adaugi usturoiul şi mai laşi 2 minute.

Apoi, adaugi şofranul, vinul, supa de pui, roşiile în suc propriu şi zahărul, laşi să fiarbă cu capacul pus şi guşti după 10 minute, când potriveşti de sare şi piper. Adaugi apoi năutul şi zeama de lămâie, mai laşi pe foc 5 minute fără capac şi pui fileurile de cod în oală împreună cu bucăţile de cârnat. Codul îl acoperi de sos. Pui capacul şi laşi să fiarbă 8-10 minute, spumuind sosul ori de câte ori este nevoie.

Când este gata, dai capacul la o parte şi presari pătrunjel proaspăt pe deasupra amestecat cu puţin ulei de măsline pentru salată. Serveşti cald, imediat după ce ai stins focul.

sursa: http://thekitchenalchemist.co.uk