Mâncare de gutui. Cea mai simplă şi delicioasă reţetă

1 mancarica de gutui png png

Mâncarea de gutui este preparat tradiţional din Bărăgan. Acest preparat îţi va umple casa de mirosuri delicioase, iar parfumul gutuilor este inconfundabil. Îţi prezentăm o reţetă de mâncare de gutui tradiţională, pe care să ţi-o notezi şi să o păstrezi în carneţel.

Ingrediente pentru mâncare de gutui:

4 gutui 5 linguri de zahpr 2 linguri făină scorţişoară 1/2 litru de apă 1 praf de sare

Mod de preparare mâncărică de gutui:

Pentru început, trebuie să speli bine gutuile ca să le îndepărtezi puful. Taie-le în patru şi îndepărtează sâmburii, apoi taie sferturile în feliuţe.

Pune o cratiţă pe foc şi caramelizează zahărul. Când a prins o culoare uşor închisă, pune gutuile, scorţişoara şi apa şi lasă să fiarbă. Ia cratiţa de pe foc şi pune o altă cratiţă în care pui uleiul şi apoi făină, amestecând constant să nu se prindă de oală. După 1-2 minute, pune compoziţia cu gutuile şi adaugă puţină sare. Lasă la fiert 10 minute până se înmoaie fructele şi serveşte.