Mâncare de gutui. Cea mai simplă şi delicioasă reţetă

Mâncarea de gutui este preparat tradiţional din Bărăgan. Acest preparat îţi va umple casa de mirosuri delicioase, iar parfumul gutuilor este inconfundabil. Îţi prezentăm o reţetă de mâncare de gutui tradiţională, pe care să ţi-o notezi şi să o păstrezi în carneţel.
Ingrediente pentru mâncare de gutui:
4 gutui 5 linguri de zahpr 2 linguri făină scorţişoară 1/2 litru de apă 1 praf de sare
Mod de preparare mâncărică de gutui:
Pentru început, trebuie să speli bine gutuile ca să le îndepărtezi puful. Taie-le în patru şi îndepărtează sâmburii, apoi taie sferturile în feliuţe.
Pune o cratiţă pe foc şi caramelizează zahărul. Când a prins o culoare uşor închisă, pune gutuile, scorţişoara şi apa şi lasă să fiarbă. Ia cratiţa de pe foc şi pune o altă cratiţă în care pui uleiul şi apoi făină, amestecând constant să nu se prindă de oală. După 1-2 minute, pune compoziţia cu gutuile şi adaugă puţină sare. Lasă la fiert 10 minute până se înmoaie fructele şi serveşte.