Mâncare de mazăre cu morcovi

2 shutterstock 1818399122 jpg jpeg

Mazărea este mai uşor de digerat decât fasolea şi cerealele şi este complet lipsită de alergeni. Unul dintre principalele beneficii ale proteinei din mazăre este că, după ce o vei consuma, te vei simţi sătul. Are un aport perfect de aminoacizi, care transmite corpului tău că este plin şi că nu mai trebuie să mănânce.

Ingrediente

500 g mazăre congelată

2 morcovi mari

400 ml supă de legume sau apă

1 ceapă albă

2-3 căţei de usturoi

2 linguri ulei  

50 g pastă de tomate

sare

piper

Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa tocată mărunt împreună cu usturoiul zdrobit, 3-4 minute, la foc mic, până capătă o culoare aurie. Adaugi boabele de mazăre congelate, morcovul tăiat cubuleţe, pasta de tomate şi torni supa de legume. Potriveşti gustul de sare şi piper, acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mic, 30 de minute, până se îngroaşă sosul.

Serveşti preparatul cald, cu garnitura preferată.

FOTO Shutterstock