Mâncare de post cu soia boabe

mancare de post cu soia boabe jpeg

Suntem spre sfârşitul perioadei de post, nu mai este mult şi vine Crăciunul cu bucate alese. Însă până atunci, mai ai nevoie de idei de mâncăruri light, pentru aceste zile mai dificile din punct de vedere culinar. Aşadar, poţi pregăti aceastî mâncare de post cu soia boabe, o reţetă care sperăm să fie pe placul tău.

Mâncare de post cu soia boabe – Ingrediente (6 porţii)

1 lingură ulei măsline 2 1/3 căni ceapă tocată 4 căni supă de legume 1 lingură pastă de curry 2 căni morcovi tocat 2 linguri ghimbir curăţat şi răzuit fin 1/8 linguriţă piper roşu 3 căţei usturoi, pisaţi 1 cană linte uscată 450 g boabe soia fiartă, scursă 1/3 cană coriandru tocat sare piper

Mâncare de post cu soia boabe – Mod de preparare

Încingi ulei într-o tigaie mare la flacără mai iute. Adaugi ceapa, sotezi 3 minute sau până se mai înmoaie. Amesteci cu pasta de curry şi laşi pe foc 1 minut. Adaugi jumătate de cană din supă, morcovii, ghimbirul, piperul roşu şi usturoiul. laşi pe foc încă 6 minute sau până se înmoaie morcovul, amestecând din când în când. Adaugi 3 căni şi jumătate de supă de legume, lintea şi boabele de soia. Laşi să clocotească. Dai focul mai încet, mai laşi 10 minute pe foc sau până se înmoaie lintea. Apoi, presari coriandrul, sare şi piper. Împarţi în 6 porţii .

sursa: http://www.myrecipes.com