Mâncarea preferată a Simonei Halep. Paella cu creveţi

mancare preferata simona halep jpeg

Cea mai apreciată sportivă de tenis din România, Simona Halep, ajunsă în sferturile de finală la Autralian Open, se menţine în clasamentul WTA pe locul trei cu 6.570 de puncte. Tânăra are o mentalitate de învingătoare şi încearcă să dea tot ce este mai bun, să înveţe din învingeri şi să nu renunţe.

În plimbările prin lume, Simona Halep a prins o slăbiciune pentru mâncarea tradiţională spaniolă paella, care a devenit mâncarea ei preferată. Deşi nu este gurmandă, alimentaţia este foarte importantă pentru o sportivă, iar preparatele spaniole pot fi extrem de bune şi sănătoase. Iată reţeta care o încântă şi o desfată pe tânăra învingătoare, reţeta de paella cu creveţi, delicioasă şi foarte sănătoasă.

Mâncarea preferată a Simonei Halep – paella

Ingrediente paella, pentru această delicioasă mâncare tipic spaniolă, ce a pornit de fapt, în varianta ei originală, din regiunea Valenciei ai nevoie de : 100 de grame creveţi curăţaţi, 300 de grame orez arborio, 200 de grame midii, 50 ml vin alb, 2 ardei graşi, 1 ceapă, 4 linguri de mazăre verde, câteva filamente de şofran şi 2 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare paella

Se cunosc multe feluri de reţete de paella, printre care paella cu pui sau porc şi paella cu fructe de mare. Însă cea originală, cea autentică este paella cu creveţi. Aşadar, se pune şofranul la înmuiat în 4 linguri de apă călâie. Orezul de spală bine şi se scurge. Se pun la călit ceapa şi ardeii tăiaţi foarte subţire în uleiul de măsline. Se călesc timp de 5 minute, apoi se adaugă orezul spălat şi 1 litru de apă clocotită în prealabil.

Se pune şi şofranul, se amestecă şi se lasă pe foc. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc potrivit până este aproape gata orezul. Se amestecă din când în când să nu se prindă, eventual se adaugă apă dacă este necesar. Se pun vinul, midiile şi creveţii peste orez şi se mai lasă pe foc încă 5-7 minute. Se pune şi mazărea fiartă înainte, se mai lasă 1minut şi se stinge focul. Se serveşte caldă, ornată cu verdeaţă. Poftă bună!