Mâncărică de mazăre cu carne

mancarica de mazare jpeg

Încearcă o mâncărică de mazăre delicioasă cu carne, pentru întreaga familie.

Ingrediente

1 borcan mazăre verde conservă

1 ceapă

1 morcov

4 roşii

60 ml ulei

¼ bucată ţelină

500 g carne de porc

1 legătură pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Speli legumele, le cureţi şi le tai cubuleţe. Prăjeşti carnea tăiată bucăţele într-o tigaie, în ulei încins. Scoţi pe o farfurie. În grăsimea rămasă, căleşti legumele 2-3 minute, mai puţin roşiile.

Adaugi 1 l apă, roşiile tăiate bucăţele, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă aproximativ 10 minute. Amesteci cu carnea şi continui fierberea încă 15 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Transferi compoziţia într-un vas termorezistent şi o dai la cuptorul încălzit la 180 °C, 40-50 de minute, până capătă o crustă fină. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa: http://www.mastercook.com