Mâncărică de pui

Mâncărica de pui jpeg

Suntem în plină iarnă, iar mâncărurile cu sos, fierbinţi şi săţioase sunt clar pe gustul nostru. Am pregătit pentru voi o mâncărică de pui tocmai potrivită pentru acest anotimp.

Ingrediente pentru mâncărică de pui

1 pui mic 3 cepe potrivite 3 linguri ulei 1 linguriţă boia de ardei iute 1 lingură ketchup 4 roşii mari 1 linguriţă oregano 1 lingură amidon din cartofi măghiran proaspăt piper

Mod de preparare pentru mâncărică de pui

Se taie carnea de pui bucăţi şi se spală bine. Se pune sare şi piper, după gust, şi se lasă 30 de minute să se odihnească. Ceapa se curăţă, se taie julien şi se căleşte în uleiul încins până se înmoaie puţin. Se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară boiaua de ardei, ketchup-ul şi se amestecă. Se toarnă 500 ml de apă sau de supă de

pui, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 15 minute.

Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate cubuleţe mici, oregano, se pune sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă 15 minute şi se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă rece. Se mai lasă să fiarbă cinci minute şi se opreşte focul. Serveşti mâncărica de pui cu pâine sau cu paste, decorată cu măghiran proaspăt.

sursa foto: Profimedia