Mapo tofu

mapo tofu jpg

Brânza tofu este cea mai bună soluţie pentru a înlocui carnea.

Ingediente

400 g tofu moale

100 g ciuperci shiitake uscate

2 linguri ulei vegetal

2 linguri pastă de fasole cu chili

2 linguri sos de soia

1 lingură pastă de ardei

2 căței de usturoi, tocați fin

1 linguriță ghimbir proaspăt, ras

1/2 cană supă de legume sau apă

1 linguriță amidon de porumb, dizolvat în 2 linguri de apă

1 lingură ulei de susan

sare și piper

1 ceapă verde, tăiată subțire, pentru decor

Mod de preparare

Tai tofu cuburi și le pui în apă clocotită pentru 3-5 minute, scurgi și dai deoparte.

Hidratezi ciupercile în 2 căni de apă și le aduci în punctul de fierbere și mai lași pe foc 5 minute.

Într-o tigaie sau wok, încălzești uleiul la foc mediu, adaugi pasta de fasole, o prăjești aproximativ 1 minut până când eliberează aroma. Torni sosul de soia, pasta de ardei, usturoiul și ghimbirul și amesteci bine. Pui cuburile de tofu în tigaie și amesteci

ușor pentru a le acoperi cu sosul, apoi adaugi supa de legume sau apa, ciupercile hidratate și tăiate felii. Lași să fiarbă la foc mic 5-7 minute, astfel încât toful să absoarbă aromele. Dacă sosul este prea lichid, adaugi amestecul de amidon de porumb dizolvat pentru a îngroșa sosul. Ajustezi cu sare și piper.

Transferi într-un bol, presari ceapă verde deasupra și adaugi o lingură de ulei de susan pentru un plus de aromă. Se servește cu orez fierbinte.