Mapo tofu
Brânza tofu este cea mai bună soluţie pentru a înlocui carnea.
Ingediente
400 g tofu moale
100 g ciuperci shiitake uscate
2 linguri ulei vegetal
2 linguri pastă de fasole cu chili
2 linguri sos de soia
1 lingură pastă de ardei
2 căței de usturoi, tocați fin
1 linguriță ghimbir proaspăt, ras
1/2 cană supă de legume sau apă
1 linguriță amidon de porumb, dizolvat în 2 linguri de apă
1 lingură ulei de susan
sare și piper
1 ceapă verde, tăiată subțire, pentru decor
Mod de preparare
Tai tofu cuburi și le pui în apă clocotită pentru 3-5 minute, scurgi și dai deoparte.
Hidratezi ciupercile în 2 căni de apă și le aduci în punctul de fierbere și mai lași pe foc 5 minute.
Într-o tigaie sau wok, încălzești uleiul la foc mediu, adaugi pasta de fasole, o prăjești aproximativ 1 minut până când eliberează aroma. Torni sosul de soia, pasta de ardei, usturoiul și ghimbirul și amesteci bine. Pui cuburile de tofu în tigaie și amesteci
ușor pentru a le acoperi cu sosul, apoi adaugi supa de legume sau apa, ciupercile hidratate și tăiate felii. Lași să fiarbă la foc mic 5-7 minute, astfel încât toful să absoarbă aromele. Dacă sosul este prea lichid, adaugi amestecul de amidon de porumb dizolvat pentru a îngroșa sosul. Ajustezi cu sare și piper.
Transferi într-un bol, presari ceapă verde deasupra și adaugi o lingură de ulei de susan pentru un plus de aromă. Se servește cu orez fierbinte.