Măsline pane

Un aperitiv rapid şi uşor, dar inedit şi plin de gust. Încearcă-l şi tu!
Ingrediente
300 g măsline verzi, umplute (cu migdale, gogoşar, anşoa etc.)
2 ouă
100 g făină
200 g pesmet
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
100 g maioneză
1 lingură zeamă lămâie
50 g iaurt grecesc
codiţe de ceapă verde, pentru decor
Baţi ouăle cu sare şi piper. Dai măslinele prin făină şi ou bătut, de două ori, iar la final le treci o singură dată prin pesmet. Le prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc, apoi le scoţi pe şerveţele de hârtie.
Pentru sos, combini maioneza cu iaurtul şi cu zeama de lămâie. Serveşti măslinele calde, alături de sos, decorate cu codiţe de ceapă verde, tăiate mărunt.
FOTO Shutterstock