Melcişori cu brânză la cuptor

melcisori cu branza la cuptor jpeg

Probabil oricine îşi aduce aminte de budinca de melcişori cu brânză la cuptor, preparată de bunica sau mama. Este o reţetă foarte rapidă pentru zilele când nu ai prea mult timp la dispoziţie şi vrei să pregăteşti ceva bun şi rapid. Se poate adapta foarte simplu cu ce ai prin frigider, în cazul în care eşti nehotărâtă dacă vrei să iasă ceva dulce sau ceva sărat.

Reţeta aceasta este reţeta de bază pentru melcişori cu brânză la cuptor, dar în funcţie de dorinţă poţi adăuga şi legume, precum ceapă sau ardei pentru o budincă sărată excelentă. Iată cum faci reţeta pentru melcişori ca desert.

Ingrediente  Melcişori cu brânză la cuptor:

  • 300 de grame de melcişori
  • 200 de grame de brânză sărată
  • 3 ouă potrivite
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • O cană de lapte
  • Unt

Mod de preparare Melcişori cu brânză la cuptor:

Pentru cine vrea varianta sărată, se renunţă la zahăr şi lapte, se pune o ceapă şi un ardei tocate mărunt şi călite. Pentru un aperitiv excelent se mai poate adăuga puţin chimen sau orice altceva vrei.

Melcişorii se pun la fiert în apă fierbinte, în care se adaugă puţină sare şi câteva picături de ulei. Apoi, într-un castron se amestecă ouăle bătute cu brânza sărată dată prin răzătoare sau zdrobită, zahărul simplu şi cel vanilat şi o ceaşcă de lapte. Laptele se pune pentru ca amestecul să nu se usuce prea tare cât stă în cuptor.

Când melcişorii sunt gata, se strecoară, se trec printr-un jet de apă rece şi se amestecă cu compoziţia cu brânză. Se unge o formă cu unt, se pune amestecul, peste care se întinde frumos un ou bătut bine. Se bagă la cuptor pentru maximum 30 de minute, în funcţie de cuptor. Dacă dai focul tare, posibil să fie gata în 20 de minute. Când s-au rumenit este semnul că trebuie scoase. Se lasă la răcit, apoi se taie frumos în formă de pătrate sau se pot mâncaşi calde cu puţină scorţişoară presărată deasupra. Poftă bună!