Melcişori cu brânză şi mac

Brânzeturile pot face un desert-vedetă de multe ori. În reţeta următoare, vei descoperi o combinaţie care îţi va încânta papilele gustative!
Ingrediente
600 g făină albă
100 ml ulei
240 ml lapte bătut
1 praf de sare
3 linguri zahăr tos
4 linguri apă caldă
30 g drojdie proaspătă
unt, pentru uns
Pentru umplutură:
400 g cremă de brânză
1 ou
2 linguri seminţe de mac
60 g unt
150 g zahăr brun
1 linguriţă extract de vanilie
zahăr pudră, pentru decor
Dizolvi drojdia în apa caldă, pui o lingură de zahăr şi laşi deoparte 5 minute. Într-un bol, cerni făina şi adaugi laptele bătut, drojdia, uleiul, sarea şi restul de zahăr. Frămânţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină până devine elastic, apoi îl transferi într-un vas uns cu puţin unt. Acoperi şi laşi la dospit 45 de minute, într-un loc cald.
Între timp, mixezi crema de brânză cu untul până devine pufoasă, adaugi zahărul brun, oul, vanilia, macul şi amesteci până la omogenizare. Tai aluatul în două bile, întinzi foi dreptunghiulare de jumătate de centimetru grosime şi pui umplutura pe fiecare dintre ele. Le rulezi pe lungime şi tai felii de 2-3 cm. Transferi melcii într-o tavă cu hârtie de copt, acoperi şi laşi din nou la dospit 30 de minute.
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Dai tava la cuptor 20 de minute, până ce melcii s-au rumenit uşor, apoi îi laşi la răcorit. Decorezi desertul cu zahăr pudră.
FOTO Shutterstock