Melcişori cu brânză şi spanac

1 captura de ecran din 2019 05 21 la 18 00 23 png png

Vei adora aceşti melcişori din aluat crocant plini de brânză şi spanac. În plus, îi poţi umple cu orice vrei, de la umpluturi dulci, precum ciocolată, până la carne tocată sau brânză cu stafide.

Ingrediente pentru melcişori cu brânză şi spanac:

Pentru aluat:

350 ml apă caldă 1 lingură ulei 1 linguriţă oţet 1/2 linguriţă sare 700 g făină Pentru umplutură: 400 g brânză feta 450 g spanac proaspăt 1 ceapă 3-4 căţei 2 linguri ulei piper 1 legătură mărar Pentru uns: 1 gălbenuş de ou

Mod de preparare melcişori cu brânză şi spanac:

Pentru început, amestecă toate ingredientele şi frământă până se obţii un amestec omogen. Acoperă-l cu un prosop curat şi lasă-l la odihnit pentru 15 minute. După cele 15 minute, împarte aluatul în 5 părţi egale, pune ulei pe blatul de lucru şi întinde cu sucitorul discuri de aluat de mărimea unei palme.  Aşează fiecare disc pe farfurie, unge-l cu ulei şi repetă procedeul până termini discurile de aluat.

Acoperă totul şi lasă 10 minute să se odihnească.

Între timp, curăţă şi taie mărunt o ceapă şi pune-o la călit într-o lingură de ulei, alături de usturoiul tocat mărunt şi spanacul. Lasă la călit până lichidul se evaporă, condimentează cu piper şi lasă amestecul la răcit.

După ce s-a răcit, pune amestecul de spanac peste brânza mărunţită în prealabil într-un bol. Amestecă totul, pune mărarul tocat şi lasă amestecul deoparte.

Întinde un prosop curat pe blatul de lucru şi începe să întinzi fiecare disc astfel rezultă o foiţă de aluat extrem de subţire, însă cu grijă să nu se rupă. Pune câte o linguriţă din compoziţie de-a lungul foii de aluat, din loc în loc. Apoi, ridică marginea prospopului cu tot cu aluat, astfel încât vei obţine un rulou. Răsuceşte ruloul, dându-i formă de colac.

Pune colăceii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unge fiecare colac cu gălbenuş de ou. Lasă melcişorii la cuptor la 250 de grade pentru 20 de minute. Scoate-i şi serveşte-i calzi.