Melcişori cu cireşe

Nu ştii ce desrt să mai prepari ca să-ţi mulţumeşti familia? Poţi încerca această reţetă care ste foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Dificultate mică Preparare 120' Pentru 1 tavă
Ingrediente
Pentru aluat
1 kg făină
5 ouă
300 ml lapte
250 g zahăr
150 g unt
20 g drojdie uscată
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru uns
1 gălbenuş
2 linguri lapte
Pentru umplutură
1 kg cireşe
Mod de preparare
Într-un bol pui făina cernută, ouăle, laptele, zahărul tos, 100 g de unt, zahărul vanilat şi drojdia.
Frămânţi un aluat elastic şi-l laşi la dospit. Pe blatul de lucru întinzi aluatul şi-l ungi cu unt.
Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le presari pe aluat. Rulezi foaia de aluat şi o tai felii de 3 cm. Aşezi melcişorii în tava tapetată, îi laşi să crească 20 de minute şi-i ungi cu
gălbenuşul bătut cu lapte. Laşi la copt 20 de minute.