Mere glazurate la cuptor

1 mere coapte png png

O reţetă care îţi va umple casa de mirosul copilăriei şi îţi va bucura sufletul. Un desert uşor, potrivit pentru orice masă, aceste mere glazurate la cuptor sunt combinaţia perfectă dintre aromă şi gust.

Ai nevoie de: 

 6 mere mari 50 g de pesmet 8 prune uscate, 75 g de zahăr cu scorţişoară 75 g de unt

coaja rasă şi sucul de la 1 portocală

 îngheţată de vanilie pentru servit

Se încălzeşte cuptorul la 160 de grade. Între timp, se amestecă pesmetul, caisele, zahărul cu scorţişoară, untul şi coaja de portocală.

Cu un dispozitiv de scos cotorul sau dacă nu aveţi, cu un cuţit, se scoate mijlocul merelor, apoi se crestează coaja pe mijloc pentru ca merele să nu se spargă în timp ce se coc.

Se umplu merele, apoi se aşază într-un vas termorezistent dau în tavă. Dacă nu aveţi un vas termorezistent şi folosiţi o tavă clasică sau chiar un vas mai mic, este indicat să folosiţi o folie de aluminiu. Se amestecă sucul de portocale cu 150ml de apă şi se toarnă în jurul merelor. Se dau la cuptor timp de 40-50 de minute, până se rumenesc frumos şi devin foarte moi, dar încă păstrându-şi forma. Se servesc împreună îngheţată de vanilie.

Se amestecă zahăr brun cu scorţişoară măcinată într-o proporţie de 100g de zahăr la 1 linguriţă de scorţişoară. Dacă vrei ca zahărul să fie doar aromat, nu şi colorat, înfige câteva beţişoare de scorţişoară întregi într-un borcan cu zahăr şi ţine-le acolo timp de cel puţin trei luni.