Mere umplute (Reţeta lui Radu Anton Roman)

mere umplute reteta radu anton roman jpeg

O gustare simplă, mere umplute după reţeta lui Radu Anton Roman este un cumul de arome şi savoare, ce îi va face pe meseni să mănance pe nerăsuflate acest aperitiv.

Combinaţiile astea teribil de rafinate, după modelul mondial dulce-acrişor, fac parte, culmea, din bucătăria curentă ţărănească.

Sunt destul de des întâlnite în satele bogate de la munte, dar şi pe dealurile de la Dunăre (chiar dacă pe hartă apar ca o câmpie continuă, ţărmurile olteneşti mai ales, dar şi cele munteneşti au ici si colo un aspect colinar, îngemănând - să-mi iertaţi dacă vă inund cu locuri comune şi banalităţi, dar poate e cineva care, nu-i aşa, „nu cunoaşte“ - cerealele cu viţa de vie şi pomii fructiferi).

Unele, insa, ciudat, s-au facut numai si numai in cate un singur sat izolat - si va dau ca exemplu sfecla umpluta cu fuiorul, o mancare de post din Dutestii Gorjului (dutestencele umpland, la vremea infranarii, sfecla rosie coapta in test cu un amestec de ierburi, legume, ciuperci si grau fiert) originalitatea si misterul mincaricii sacramentale constand mai ales in faptul ca sfecla se scobea, ritualic, numai cu ...fusul! (...)

Ingrediente: ........................ Citeşte mai departe detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI.

Citeşte mai departe detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI.