Meze grecesc
Meze grecesc este un preparat plin de savoare, dar „sărac“ în grăsimi nocive.
Ingrediente
400 g iaurt grecesc cu conținut redus de grăsime
3-4 ardei iuți uscați
2 linguri ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
50 g unt
1 linguriță fulgi de ardei iute
sare
1 linguriță boia dulce
Mod de preparare
Amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit și adaugi sare după gust. Bați bine amestecul până devine fin și omogen. Pui iaurtul condimentat pe un platou întins, formând un strat uniform.
Încălzești untul și uleiul de măsline într-o tigaie mică, la foc mediu. Adaugi ardeii iuți și îi lași să se prăjească, până încep să devină crocanți, 1-2 minute, având grijă să nu se ardă untul. Pui fulgii de ardei iute și boiaua, amesteci bine pentru câteva secunde, apoi iei tigaia de pe foc.
Torni sosul de unt și ardei iute peste iaurtul din platou, distribuindu-l uniform. Presari boia dulce pentru decor și servești cu lipie.