Minestrone

Supa minestrone este un preparat foarte vechi, care datează din perioada Imperiului Roman. Pe atunci, dieta localnicilor din zona Romei era în mare parte vegetariană, printre legumele folosite numărându-se ceapa, lintea, varza, usturoiul, fasolea fava, ciupercile, morcovii şi napii. Cel mai popular fel de mâncare era o fiertură simplă, foarte săţioasă, care includea multe legume, precum şi făină de grâu spelta. Acest preparat a evoluat ulterior în supa minestrone.
Minestrone
Ingrediente
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roşie
- 1 ţelină
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 100 g mazăre proaspătă sau congelată
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 50 ml ulei
- sare
- pătrunjel verde
- crutoane, pentru servit
Mod de preparare
1 Cureţi toate legumele, le speli, le toci cubuleţe de aproximativ aceeaşi dimensiune şi le pui la fiert într-o oală cu apă. După ce clocotesc, adaugi mazărea, uleiul, potriveşti gustul de sare şi fierbi până când legumele se înmoaie.
2 Serveşti minestrone decorată cu pătrunjel verde, tocat şi, dacă vrei, cu crutoane.