Mini penne gratinate

O reţetă pentru prichindei, dar nu numai.
Ingrediente
400 g mini penne 1 roşie mare 100 g frunze spanac crud 100 g ciuperci 20 g seminţe de pin 1 ceapă mică 1 legătură pătrunjel 200 ml smântână 100 g parmezan sare piper măcinat nucşoară 100 ml ulei de măsline
Cum se prepară
Se pun pastele în apă clocotită cu o linguriţă de sare, se fierb trei minute, se scurg, se amestecă cu puţin ulei de măsline şi se lasă să se răcească. Roşia se opăreşte în apă
fiartă, se transferă într-un vas cu apă rece, se curăţă de coajă, se taie jumătate, se curăţă de seminţe şi se toacă cuburi mici.
Ciupercile se taie felii subţiri, iar ceapa şi pătrunjelul se toacă mărunt. Ceapa, ciupercile, spanacul tocat şi seminţele de pin se călesc câteva minute în două linguri de ulei încins. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă smântâna, pastele, roşiile şi nucşoară, după gust. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.
Se pune totul într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se rade parmezan deasupra şi se introduc la cuptor pentru 12-15 minute. Se presară cu pătrunjel verde tocat deasupra şi se servesc.