Minitarte cu caramel

1 shutterstock 450583675 jpg jpeg

Deserturile cu caramel sunt deosebite şi nimeni nu le poate refuza. Sfatul nostru este să încerci neapărat această reţetă: e o "bombă" de savoare!

Ingrediente

Pentru coji:

125 g făină

25 g făină de migdale

30 g zahăr pudră

75 g unt

1 praf de sare

1 ou

Pentru cremă:

160 g zahăr

80 ml frişcă lichidă

150 g unt 

Combini făina cu făina de migdale, zahărul şi sarea. Adaugi untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până capătă o consistenţă nisipoasă. Încorporezi oul şi omogenizezi, apoi îi dai aluatului o formă rotundă. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece cel puţin o oră. 

Întinzi o foaie din aluat, de aproximativ 7 mm grosime, din care decupezi cercuri. Pui fiecare bucată în formele de minitarte, inclusiv pe margini şi presezi uşor. Înţepi aluatul cu o furculiţă şi-l dai la cuptor, la 175 ˚C, 10-12 minute, până se rumeneşte uşor. Laşi cojile de minitarte să se răcească înainte să le scoţi din forme. 

Pui zahărul într-o cratiţă pe foc, amestecând constant până se topeşte şi devine uşor auriu. Torni frişca încălzită în prealabil şi omogenizezi, apoi dai deoparte de pe foc, adaugi 40 g unt, amesteci şi laşi la răcorit. Mixezi untul rămas până capătă o consistenţă spumoasă, torni caramelul şi omogenizezi. Dai crema la rece 30 de minute, apoi o pui în poş şi umpli minitartele. Decorezi după imaginaţie. 

FOTO Shutterstock