Minitarte cu fructe de pădure

Ştiaic că fructele de pădure au virtuţi terapeutice dacă le consumi în stare proaspată? Afinele reduc nivelul colesterolului, stimulează regenerarea celulelor cerebrale şi îmbunătăţesc memoria. În schimb, coacăzele negre ţin la distanţă cancerul şi diabetul, iar zmeura, pentru că este săracă în calorii, este recomandată în diete.
Ingrediente
Pentru blat 150 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 1 lingură zahăr
500 ml lapte
5 linguri făină
2 gălbenuşuri
75 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g fructe de pădure
1 plic gelatină
100 ml compot
Mod de preparare
Amesteci untul tăiat cubuleţe cu făina. Când capătă un aspect sfărâmicios, încorporezi gălbenuşurile şi zahărul. Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la rece 30 de minute, înfăşurat în folie alimentară. Întinzi aluatul, îl decupezi şi-l aşezi în formele tapetate. Le dai la cuptor până se rumenesc şi le laşi la răcit. Poţi folosi o tavă normală, forme de silicon sau hârtie specială pentru tarte.
Pentru cremă, pui 250 ml de lapte pe foc şi-l laşi să se înfierbânte. Freci gălbenuşurile cu zahărul, încorporezi făina şi torni restul de lapte rece. După ce s-au omogenizat, le încorporezi în laptele fierbinte şi amesteci până se îngroaşă. Pui esenţa de vanilie şi laşi la răcit. Umpli tartele cu cremă şi deasupra pui fructe de pădure. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, o amesteci cu compotul şi o torni peste minitarte. Le dai la rece peste noapte.