Minitarte cu nuci

Profită de nuci proaspete pentru un delicios desert.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
90 g zahăr
3 gălbenuşuri
puţină sare
coajă de lămâie
zahăr pudră
Pentru cremă
200 g nuci sfărâmate
150 g zahăr
50 g unt
Mod de preparare: Număr porţii: 4 Timp de preparare: 100 min Dificultate: medie
Mod de preparare
Într-un castron mare, amesteci făina cu untul tăiat bucăţele. Adaugi, pe rând, zahărul, sarea, gălbenuşurile şi coaja de lămâie rasă. Laşi aluatul în frigider timp de 1 oră. Pui aluatul în forme mici de tartă şi le dai la cuptor pentru 35 de minute.
Între timp, prepari crema de nuci. Freci zahărul cu untul până devine spumos, adaugi nucile şi le amesteci bine. După ce tartele s-au răcit, le umpli cu crema de nuci şi le decorezi cu miez de nucă rumenit în cuptor. Le serveşti presărate cu zahăr tos pe cremă şi zahăr pudră pe aluat.