Minitarte cu pere

1366885147 3816minitarte 20cu 20pere jpeg

Îmbietoarele pere, cele moi şi zemoase sunt perfecte în prăjituri. De această fată, bucură-te de aroma lor şi prepară-le în minitarte.

Ingrediente:

Pentru aluat: 200 g făină, 75 g zahăr, 125 g unt/margarină, 2-3 linguri apă carbogazoasă

Pentru umplutură: 2 ouă, 3-4 linguri zahăr, 2 linguri făină, un plic zahăr vanilat, 8 pere mari, zeama de la ½ de lămâie, 2 pliculeţe de gelatină

Număr porţii: 2 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică Mod de preparare:

Freacă untul cu zahărul, apoi adaugă făina cernută şi lingurile de apă carbogazoasă. Frământă până obţii un aluat omogen şi potrivit de moale. Acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l la rece cel puţin 15 minute.

Între timp, încălzeşte cuptorul şi tapetează formele cu unt şi cu făină. Curăţă perele, taie-le în jumătăţi şi scoate-le mijlocul tare cu seminţe, apoi taie-le în felii şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.

Separă albuşurile de gălbenuşuri şi bate albuşurile cu zahărul, până obţii o spumă tare. Adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina, amestecând continuu.

Scoate aluatul din frigider, în tinde o foaie subţire şi taie-o în pătrate. Pune bucăţile de aluat în forme, apasă-le uşor cu degetele şi taie marginile. Repartizează crema în fiecare formă şi aşază deasupra feliile de pară.

Pune formele pe tavă şi bagă le în cuptor aproximativ 15 20 de minute. La final, pune dea supra gelatina topită.