Minitorturi cu mure

2 shutterstock 1538791502 jpg jpeg

Nu ai cum să dai greş atunci când prepari deserturi cu fructe de pădure. Fie că sunt mure, afine sau coacăze, ele vor transforma desertul în cel mai aşteptat moment al mesei.

Ingrediente

Pentru blat:

50 g cacao

100 ml apă fierbinte

3 ouă

50 ml lapte

175 g făină

100 g unt

250 g zahăr

1 plic praf de copt

Pentru cremă:

120 g zahăr pudră

300 g unt

70 g lapte condensat (gros, nu din cel pentru cafea)

300 g mure

Dai drumul la cuptor la 170 °C şi tapetezi tava de cuptor. Combini cacaua cu apa fierbinte şi amesteci până capătă consistenţa unei paste. Adaugi laptele, ouăle, zahărul, făina, untul moale şi praful de copt şi mixezi până când amestecul e omogen. Pui compoziţia în tavă, o nivelezi şi o dai la cuptor 25-30 de minute. Scoţi blatul, îl laşi la răcorit, apoi îndepărtezi hârtia. După ce s-a răcit, decupezi cu un pahar cerculeţe din blat.

Pentru cremă, combini zahărul cu untul şi mixezi la viteză medie până obţii o compoziţie fină. Începi să torni în fir subţire laptele condensat şi continui să mixezi până ce ai o cremă aerată. O dai la rece 30 de minute.

Pui crema într-un poş şi asamblezi minitorturile: un blat, un strat de cremă, câteva mure, încă un strat de cremă, un blat şi închei cu un strat subţire de cremă. Decorezi cu mure şi dai minitorturile la frigider.

FOTO Shutterstock