Mocca cheesecake

StockFood 00452562 jpeg

Deserturile cu ness şi cafea au o aromă şi o fineţe deosebite, rafinamentul lor fiind în egală măsură apreciat de mici şi mari. Un exemplu este chiar acesta:

Dificultate mică Preparare 120' 8 porţii

Ingrediente

Pentru blat

300 g biscuiţi cu cacao

100 g unt

Pentru umplutură

2 pliculeţe gelatină

250 ml frişcă lichidă

500 g cremă de brânză

3 ouă mari

10 linguri zahăr

6 linguri cafea concentrată

150 g ciocolată de menaj neagră

bombonele de ciocolată sau boabe de cafea pentru decor

Mod de preparare

Sfărâmi biscuiţii şi‑i amesteci cu untul topit. Pui amestecul într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili. Laşi forma la rece o oră. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece.

Baţi frişca, adaugi crema de brânză şi gălbenuşurile mixate cu jumătate din zahăr. Adaugi cafeaua şi gelatina topită pe foc, dar fără să clocotească, şi mixezi

până se omogenizează. Rupi ciocolata în pătrăţele nu foarte mici şi le încorporezi în crema de brânză.

Baţi spumă albuşurile cu zahărul rămas adăugat treptat. Opreşti două linguri de bezea pentru decor, iar restul încorporezi în crema de brânză, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dai tortul la rece pentru câteva ore. Când îl porţionezi, decorezi fiecare felie cu spumă

de bezea, cu bomboane sau cu boabe de cafea.

sursa foto: StockFood