Mocca cheesecake

Deserturile cu ness şi cafea au o aromă şi o fineţe deosebite, rafinamentul lor fiind în egală măsură apreciat de mici şi mari. Un exemplu este chiar acesta:
Dificultate mică Preparare 120' 8 porţii
Ingrediente
Pentru blat
300 g biscuiţi cu cacao
100 g unt
Pentru umplutură
2 pliculeţe gelatină
250 ml frişcă lichidă
500 g cremă de brânză
3 ouă mari
10 linguri zahăr
6 linguri cafea concentrată
150 g ciocolată de menaj neagră
bombonele de ciocolată sau boabe de cafea pentru decor
Mod de preparare
Sfărâmi biscuiţii şi‑i amesteci cu untul topit. Pui amestecul într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili. Laşi forma la rece o oră. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece.
Baţi frişca, adaugi crema de brânză şi gălbenuşurile mixate cu jumătate din zahăr. Adaugi cafeaua şi gelatina topită pe foc, dar fără să clocotească, şi mixezi
până se omogenizează. Rupi ciocolata în pătrăţele nu foarte mici şi le încorporezi în crema de brânză.
Baţi spumă albuşurile cu zahărul rămas adăugat treptat. Opreşti două linguri de bezea pentru decor, iar restul încorporezi în crema de brânză, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dai tortul la rece pentru câteva ore. Când îl porţionezi, decorezi fiecare felie cu spumă
de bezea, cu bomboane sau cu boabe de cafea.
sursa foto: StockFood