Momiţe în sos de vin

1 shutterstock 207906799 jpg jpeg

Momiţele sunt nişte glande aflate de obicei în zona gâtului animalelor (porc, vită, oaie). Dacă le găteşti cum trebuie, sunt o delicatesă!

Ingrediente

  • 1 kg momiţe de viţel
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă albă
  • 5 căţei usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • mămăligă, pentru servit

Speli momiţele foarte bine, îndepărtezi toate pieliţele, apoi le tai în bucăţi potrivite şi le mai laşi în apă rece, o oră. Le scoţi şi le usuci cu şervete de hârtie.

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Încălzeşti uleiul într-o cratiţă, adaugi ceapa şi o laşi câteva minute la foc mediu, până devine translucidă. Adaugi momiţele şi le sotezi 4-5 minute. Torni puţină apă, reduci focul şi fierbi sub capac 15 minute, după care pui vinul. Condimentezi cu sare şi piper, şi laşi momiţele să fiarbă la foc mic până scade zeama şi se formează un sos. Adaugi usturoiul zdrobit şi mai ţii pe aragaz 5 minute, să se întrepătrundă aromele.

Serveşti momiţele cu mămăligă şi decorezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg