Mousse delicios de ciocolată, reţeta pas cu pas FOTO

mousse de ciocolata jpeg

Având o consistenţă cremoasă, mousse-ul cu ciocolată este un desert uşor, dar în acelaşi timp delicios. Alege să îl prepari chiar tu, folosindu-te de reţeta pe care ţi-o propunem!

Ingrediente

250 ml lapte

4 gălbenuşuri

50 g zahăr

220 g fulgi de ciocolată

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 vârf linguriţă sare

240 g smântână pentru frişcă

fructe pentru decor, opţional

Mod de preparare

Încălzeşti laptele, la temperatură medie. Într-un bol, baţi gălbenuşurile împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă în totalitate.

image

Adaugi treptat jumătate din cantitatea de lapte. Dai pe foc 2-4 minute, amestecând continuu, dar nu laşă să fiarbă.

image

Încorporezi fulgii de ciocolată, până se topesc. Adaugi vanilia şi praful de sare. Transferi într-un bol. Acoperi cu o folie de plastic. Dai la rece aproximativ 1 oră, 1 oră şi 30 de minute, amestecând la fiecare jumătate de oră.

image

Mixezi smântâna, până obţii frişca. Încorporezi în compoziţia cu ciocolată.

image

Decorezi cu fructe şi extra frişcă, dacă vrei. Serveşti imediat. Păstrezi la frigider.

Sursa https://www.pillsbury.com