Mousse delicios de ciocolată, reţeta pas cu pas FOTO

Având o consistenţă cremoasă, mousse-ul cu ciocolată este un desert uşor, dar în acelaşi timp delicios. Alege să îl prepari chiar tu, folosindu-te de reţeta pe care ţi-o propunem!
Ingrediente
250 ml lapte
4 gălbenuşuri
50 g zahăr
220 g fulgi de ciocolată
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 vârf linguriţă sare
240 g smântână pentru frişcă
fructe pentru decor, opţional
Mod de preparare
Încălzeşti laptele, la temperatură medie. Într-un bol, baţi gălbenuşurile împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă în totalitate.

Adaugi treptat jumătate din cantitatea de lapte. Dai pe foc 2-4 minute, amestecând continuu, dar nu laşă să fiarbă.

Încorporezi fulgii de ciocolată, până se topesc. Adaugi vanilia şi praful de sare. Transferi într-un bol. Acoperi cu o folie de plastic. Dai la rece aproximativ 1 oră, 1 oră şi 30 de minute, amestecând la fiecare jumătate de oră.

Mixezi smântâna, până obţii frişca. Încorporezi în compoziţia cu ciocolată.

Decorezi cu fructe şi extra frişcă, dacă vrei. Serveşti imediat. Păstrezi la frigider.
Sursa https://www.pillsbury.com