Mucenici fierţi sau mucenici munteneşti
Peste câteva zile ne vom aminti de cei 40 de mucenici care s-au jertifit pentru credinţa lor. În această zi se beau 40 de pahare de vin şi se mănâncă mucenici. Află cum se fac mucenicii munteneşti sau mucenici fierţi cu scorţişoară!
De ce ai nevoie pentru mucenici fierţi
Pentru mucenici
500 g făină
250 ml apă
1 praf sare
Pentru zeama aromată
4 litri apă
300 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de rom
coaja unei lămâi
nucă măcinată
pudră de scorţişoară
Cum se prepară mucenicii
Amesteci toate ingredientele pentru mucenici şi frămânţi un aluat tare. Întinzi o foaie de grosime potrivită. Decupezi mucenicii, cu ajutorul unei forme speciale, şi-i dai la copt 10 minute, până se usucă aluatul. Pui apa pe foc, cu puţină sare. Când dă în clocot, micşorezi focul, pui mucenicii, zahărul şi zahărul vanilat. Îi ţii până când se înmoaie, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi. La final, pui esenţa, coaja de lămâie. La servire, adaugi scorţişoară şi nucă, după gust.