Muşchi de vită cu unt cu verdeţuri

1 shutterstock 478053082 jpg jpeg

Este sezonul grătarelor, al fripturilor rumenite, al burgerilor şi al legumelor suculente. Încearcă şi tu acest muşchi de vită. E delicios şi se prepară cât ai zice... vită!

  • 4 felii muşchi de vită de 2 cm grosime
  • sare şi piper, după gust
  • 200 g unt
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură tarhon, opţional

Speli feliile de carne şi le usuci cu şerveţele de hârtie. Le laşi la temperatura camerei cel puţin 30 de minute. Le pui pe grătarul încins, câte 2 minute pe fiecare parte, pentru o

friptură făcută mediu sau 3-4 minute, pentru o friptură bine făcută.

Scoţi carnea pe o farfurie, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o laşi să se odihnească 2 minute.

Pentru untul cu verdeţuri, speli verdeţurile, le mărunţeşti fin şi le amesteci cu untul la temperatura camerei. Pui pasta în folie alimentară, rulezi pentru a obţine un baton şi  sigilezi capetele. Dai la congelator 1-2 ore, iar în momentul servirii îl scoţi din folie şi îl tai felii.

Serveşti muşchiul de vită cu unt cu verdeţuri.

FOTO: Shutterstock