Napolitane glazurate cu ciocolată

napolitane glazurate ciocolata jpeg

Vi s-a făcut poftă de o gustare dulce? Nimic mai simplu. Profită de timpul pe care îl ai la dispoziţie şi prepară cele mai bune napolitane glazurate cu ciocolată.

Ingrediente pentru napolitane glazurate cu ciocolată

5 foi de napolitană

Pentru cremă 250 g zahăr pudră 250 g unt 200 g ciocolată neagră 8 gălbenuşuri

200 g ciocolată

2 linguri lapte

1 lingură unt

1 lingură rom

Mod de preparare pentru napolitane glazurate cu ciocolată

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă ciocolata rasă şi se pune la fiert compoziţia în bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă, după care se lasă crema la răcit.

Separat, se freacă untul sau se mixează, apoi se amestecă cu crema de ciocolată călduţă. Se ung foile de napolitană cu cremă în strat subţire şi se aşază una peste alta. Se pune deasupra un blat de lemn cu o ­greutate şi se lasă la rece ­peste ­noapte. A doua zi, se topeşte ciocolata în bain-marie, se subţiază cu laptele, se aromatizează cu romul şi după ce se răceşte se freacă împreună cu untul. Se toarnă ­imediat peste napolitanele umplute şi se lasă din nou la rece ­câteva ore. Şi gata: ai obţinut cele mai bune napolitane glazurate cu ciocolată.