Năut picant cu roşii (reţetă indiană)

naut picant cu rosii reteta indiana jpeg

Pentru această reţetă de năut picant cu roşii după o reţetă indiană, năutul se ţine la înmuiat 24 de ore, schimbându-se apa o dată. Se pune la fiert cu apă mai multă. Dacă mai este nevoie, pe parcurs, se completează numai cu apă fiartă. După ce s-a înmuiat, cu mâinile se curăţă boabele de coajă.

Năut picant cu roşii (reţetă indiană) - Ingrediente

200 g năut din conservă 1 ceapă potrivită 1 roşie mare 1 ardei iute verde 1 lingură pastă de ghimbir cu usturoi 1 linguriţă pastă de roşii 1 linguriţă seminţe de chimen 1 praf boia de ardei iute roşu 1 praf de curcuma ½ linguriţă pulbere de coriandru ½ linguriţă chimen măcinat 2 linguri ulei sare

Năut picant cu roşii (reţetă indiană) - Mod de preparare

Se încinge uleiul, se adaugă seminţele de chimen, amestecând mereu, până încep să sfârâie. Se adaugă ceapa tocată, ardeiul iute tăiat felii subţiri şi se călesc până se înmoaie. Se adaugă roşia fără pieliţă tăiată mărunt, pasta de usturoi cu ghimbir, pasta de roşii, restul de condimente, sare, după gust, şi se lasă la fiert circa 10 minute. Se adaugă năutul scurs bine de zeamă şi se lasă să dea în câteva clocote. La sfârşit, se poate asezona cu 2-3 picături zeamă de lămâie. Năutul picant cu roşii după o reţetă indiană se serveşte imediat, cu pâine indiană sau cu orez fiert.