Nectar de pere, un deliciu

Pear Liqueur jpeg

Toată dulceaţa perelor s-a strâns în acest nectar. Este cea mai bună băutură răcoritoare, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

De ce ai nevoie pentru nectar

2 kg pere

zeama de la 1 lămâie

500 g zahăr

1 ½ l apă

Cum se prepară nectarul

Speli perele, le îndepărtezi codiţa şi seminţele şi le tai felii. Pui la fiert apa cu zahărul şi după ce zahărul s-a topit, adaugi fructele, zeama de lămâie şi le fierbi, la foc mic, aproximativ 5 minute. Îndepărtezi spuma care se formează. Le laşi la răcorit şi le mixezi. Răstorni nectarul în sticle sterile şi le închizi ermetic. Aşezi prosoape într-o cratiţă, torni apă până la jumătate, pui sticlele şi le fierbi încă 30 de minute, după ce apa a început să fiarbă.  Le laşi până a doua zi în vasul în care le-ai sterilizat, apoi le depozitezi în cămară.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg