Nectar de pere, un deliciu

Toată dulceaţa perelor s-a strâns în acest nectar. Este cea mai bună băutură răcoritoare, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.
De ce ai nevoie pentru nectar
2 kg pere
zeama de la 1 lămâie
500 g zahăr
1 ½ l apă
Cum se prepară nectarul
Speli perele, le îndepărtezi codiţa şi seminţele şi le tai felii. Pui la fiert apa cu zahărul şi după ce zahărul s-a topit, adaugi fructele, zeama de lămâie şi le fierbi, la foc mic, aproximativ 5 minute. Îndepărtezi spuma care se formează. Le laşi la răcorit şi le mixezi. Răstorni nectarul în sticle sterile şi le închizi ermetic. Aşezi prosoape într-o cratiţă, torni apă până la jumătate, pui sticlele şi le fierbi încă 30 de minute, după ce apa a început să fiarbă. Le laşi până a doua zi în vasul în care le-ai sterilizat, apoi le depozitezi în cămară.