Nectar de pere, un deliciu

Pear Liqueur jpeg

Toată dulceaţa perelor s-a strâns în acest nectar. Este cea mai bună băutură răcoritoare, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

De ce ai nevoie pentru nectar

2 kg pere

zeama de la 1 lămâie

500 g zahăr

1 ½ l apă

Cum se prepară nectarul

Speli perele, le îndepărtezi codiţa şi seminţele şi le tai felii. Pui la fiert apa cu zahărul şi după ce zahărul s-a topit, adaugi fructele, zeama de lămâie şi le fierbi, la foc mic, aproximativ 5 minute. Îndepărtezi spuma care se formează. Le laşi la răcorit şi le mixezi. Răstorni nectarul în sticle sterile şi le închizi ermetic. Aşezi prosoape într-o cratiţă, torni apă până la jumătate, pui sticlele şi le fierbi încă 30 de minute, după ce apa a început să fiarbă.  Le laşi până a doua zi în vasul în care le-ai sterilizat, apoi le depozitezi în cămară.