Negresă

Îţi propunem din nou o reţetă de chef. Şi nu una oricare ci cea de negresă aşa cum o prepară chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună!“ de la Prima TV.
Dificultate mică Preparare 70' Pentru 1 tavă
Ingrediente
5 ouă
500 g ciocolată cu lapte
70 g cacao
300 g unt
200 g zahăr
2 linguri făină
1-2 frunze de mentă tăiate fin
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi încorporezi făina.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi împreună cu untul, amesteci până se topeşte, dai deoparte şi adaugi gălbenuşurile, unul câte unul. Încorporezi ciocolata în albuşuri, adaugi cacaua şi menta şi mixezi bine.
Încingi bine cuptorul. Tapetezi o tavă dreptunghiulară, torni aluatul şi coci 50 de minute. O laşi la răcit şi o serveşti a doua zi.

foto: Sorin Stana