Negresă cu frişcă

negresa cu frisca jpeg

Prăjitura Negresa este desertul copilăriei noastre, pe lângă multe alte delicii. Ne-o preparau mamele ori bunicile noastre atunci când nu aveau timp prea mult la dispoziţie ori chef ori altă idee mai bună. Amestecau câteva ingrediente într-un bol, turnau în tavă şi gata prăjitura. Desertul era ca şi asigurat.

Negresă cu frişcă - Ingrediente (1 tavă)

1 l frişcă lichidă 1 ou 200 g zahăr 100 ml ulei 400 g făină 1 lingură bicarbonat 3 linguri cacao 100 g ciocolată menaj ciocolată amăruie 2 linguri unt

Negresă cu frişcă - Mod de preparare

Baţi frişca. Opreşti din ea 200 ml pentru aluat. Topeşti ciocolata, o iei de pe foc şi o amesteci cu două linguri de unt. Amesteci bicarbonatul cu făina şi cacaua. Freci bine oul cu zahărul până când devine o cremă pufoasă. Torni, în fir subţire, 200 ml frişcă Hulala şi uleiul amestecând continuu. Adaugi, în ploaie, amestecul de făină. Încorporezi uşor de jos în sus, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi coci până când negresa trece testul scobitorii. Laşi să se răcorească puţin şi întinzi ciocolata topită. Serveşti prăjitura, tăiată după preferinţă, cu frişcă şi decorată cu ciocolată mărunţită.