Negresă cu spumă de ciocolată

Un desert uşor în această vară pentru iubitorii de ciocolată. Şi cu ce ar merge cel mai bine o felie de negresă cu spumă de ciocolată? Evident, cu o cană de cafea caldă şi aromată.
Negresă cu spumă de ciocolată - Ingrediente
Pentru negrese
3/4 cană unt 1 1/2 cană zahăr 1 lingură esenţă de vanilie 2 ouă 3/4 cană făină 1/2 cană cacao 1/2 linguriţă sare
Pentru spuma de ciocolată
3/4 cană bezele în miniatură, din comerţ
120 g ciocolată, răzuită
1/4 cană lapte
1 cană smântână dulce
Negresă cu spumă de ciocolată - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Tapetezi sau pui o foaie de copt într-o tavă. Într-o cratiţă mare, topeşti untul. Dai focul mai încet şi adaugi zahprul. Laşi pe foc, amesteci mereu, timp de 2-3 minute. Dai la o parte de pe foc şi încorporezi şi esenţa de vanilie. Laşi deoparte 5 minute. Baţi şi încorporezi, unul câte unul ouăle. Adaugi făina, cacaua şi sarea. Amesteci bine.
Torni aluatul în tava preparată şi nivelezi. Laşi la copt 20-30 de minute, când marginile ar trebui să arate coapte, dar în mijlocul ar trebui să fie un pic moale. Lasă să se răcească.
Pentru spumă, încingi o tigaie şi topeşti bezelele, ciocolata şi laptele într-o cratită medie la foc mic, amestecând din când în când până devine o compoziţie omogenă. Laşi să se răcească.
Într-un vas separat, baţi smântâna bine. Încorporezi amestecul de ciocolată. Împrăştii în mod egal spuma peste aluatul de negresă. Laşi să se răcească 30 de minute şi serveşti.
sursa: http://www.ihearteating.com/