Omletă cu brânză

omleta cu branza jpeg

Un mic dejun rapid de preparat dar foarte gustos, această reţetă de omletă cu brânză îţi vine în ajutor atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziţie.

Ingrediente

8 ouă 4 cartofi fierţi 100 ml smântână 200 g brânză de capră 4 fire de ceapă verde sare piper mărar pătrunjel 1-2 linguri ulei câteva frunze de ruccola

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu sare, după gust. Încorporezi în gălbenuşuri 150 g de brânză rasă, smântâna, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa, mărarul şi pătrunjelul tocate fin şi piper, apoi, uşor, adaugi albuşurile. Ungi o tavă rotundă cu ulei, torni omleta şi dai vasul la cuptorul încins 45 de minute sau până când se rumeneşte.

O serveşti cu brânza rămasă, făcută cubuleţe şi cu frunze de ruccola.

Foto: Profimedia