Omletă cu creier

2 creier5 jpg jpeg

Dacă te-ai plictisit de clasicul creier pane, poţi încerca să prepari o omletă. Creierul este un aliment nutritiv şi delicios, merită să-l consumi mai des.

Ingrediente

  • 300 g creier porc
  • 4 ouă mari
  • sare, piper
  • 1 linguriţă sos Tabasco, opţional 
  • 1 lingură unt 
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel, pentru ornat 

Speli bine creierul, având grijă să îndepărtezi toate aşchiile de oase. Îl pui la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi îl laşi 5 minute. Îl scurgi, apoi îl mărunţeşti.

Baţi ouăle cu sare şi  cu piper, după gust, adăugând, dacă doreşti, sos iute Tabasco.

Într-o tigaie antiaderentă, pui la încins uleiul şi untul, adaugi creierul şi îl rumeneşti un minut. Torni ouăle şi le laşi la foc mediu, până se coagulează, amestecând uşor.

Serveşti omleta fierbinte, decorată cu frunze de pătrunjel.

FOTO: Shutterstock