Orez cu dovleac şi mere
Antreu, cină uşoară şi sănătoasă sau garnitură la felul doi.
De ce ai nevoie ca să prepari orez cu dovleac şi mere:
1 ceapă mică, tocată
1 lingură de unt
2 căni (440 g) dovleac plăcintar tăiat cuburi
1/4 linguriţă de cimbru (sau după gust)
2 căni (440) orez fiert
2 căni (440 g) varză mică sau napi
2 căni (440 g) mere necurăţate de coajă, tocate
2 linguri smântână sau unt
1/2 cană brânză rasă
sare după gust
Cum prepari orez cu dovleac şi mere:
Căleşti ceapa în unt într-o tigaie mare la foc mediu - mare până când ceapa devine transparentă şi moale. Adaugi dovleacul şi cimbrul şi căleşti 5-8 minute, până când dovleacul se înmoaie puţin, apoi adaugi varza tocată (sau napi) şi orezul şi amesteci pentru a le combina.
Adaugi smântâna sau untul şi amesteci pentru ca ingredientele să se combine şi omogenizeze bine. Încorporezi merele la sfârşit ca să rămână crocante. Pui brânza şi amesteci de câteva ori ca să se topească.
Sursa: https://pinchofyum.com