Orez cu legume si ou

4 orez cu legume foto sorin stana jpg jpeg

Într-o țară în care salutul tradițional când intri într-o casă este „Ai mâncat?“, fiți siguri că preparatele sunt extraordinare. Probabil, acest cuvânt caracterizează cel mai bine gastronomia Chinei, care trece granița culinară, reprezentând un adevărat patrimoniu cultural

Ingrediente:

100 g orez basmati

4 ouă ochiuri

20 g ciuperci uscate

2 ardei grași

1 vânătă medie

2 linguri ulei

30 ml sos soia

20 ml sos stridii

15 ml ulei de susan

semințe susan, pentru ornat 

frunze de coriandru, pentru ornat

Mod de preparare:

Hidratezi ciupercile în apă rece 15 minute, apoi le scurgi și le feliezi. Cureți ardeii de cotoare și de semințe și îi tai julien. Sotezi în tigaie ciupercile și ardeii, apoi le dai deoparte. Tai vânăta felii și o rumenești ușor pe grătar, apoi o tai bastonașe.

Fierbi orezul în apă, îl strecori și îl amesteci cu legumele, cu sosul de soia și de stridii și cu uleiul de susan. Servești orezul cu legume cu ouă ochiuri, decorat cu frunze de coriandu și semințe de susan.

FOTO: Sorin Stana



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg