Orez cu legume si ou

Într-o țară în care salutul tradițional când intri într-o casă este „Ai mâncat?“, fiți siguri că preparatele sunt extraordinare. Probabil, acest cuvânt caracterizează cel mai bine gastronomia Chinei, care trece granița culinară, reprezentând un adevărat patrimoniu cultural
Ingrediente:
100 g orez basmati
4 ouă ochiuri
20 g ciuperci uscate
2 ardei grași
1 vânătă medie
2 linguri ulei
30 ml sos soia
20 ml sos stridii
15 ml ulei de susan
semințe susan, pentru ornat
frunze de coriandru, pentru ornat
Mod de preparare:
Hidratezi ciupercile în apă rece 15 minute, apoi le scurgi și le feliezi. Cureți ardeii de cotoare și de semințe și îi tai julien. Sotezi în tigaie ciupercile și ardeii, apoi le dai deoparte. Tai vânăta felii și o rumenești ușor pe grătar, apoi o tai bastonașe.
Fierbi orezul în apă, îl strecori și îl amesteci cu legumele, cu sosul de soia și de stridii și cu uleiul de susan. Servești orezul cu legume cu ouă ochiuri, decorat cu frunze de coriandu și semințe de susan.
FOTO: Sorin Stana