Orez cu mazăre
Mazărea are compuşi cu proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, care contribuie la sănătatea vaselor de sânge. O cană cu mazăre conţine 44% din doza zilnică recomandată de vitamina K, un aliat care ajută calciul să se fixeze în oase. Iar bogăţia de vitamine din complexul B ajută la prevenirea osteoporozei. De asemenea, o cură cu mazăre este potrivită persoanelor care se simt obosite şi lipsite de energie. Încearc-o şi tu în această reţetă delicioasă!
- 4 pulpe superioare de pui
- 300 g orez cu bobul lung
- 200 g mazăre
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- sare, piper
- ulei
- 1 l supă de legume
- 1 linguriţă curcuma
Speli carnea de pui, apoi o ţii la frigider, cel puţin 2 ore, în apă cu sare, după care o clăteşti şi o usuci cu şerveţele absorbante.
Încingi uleiul, rumeneşti pulpele pe toate părţile şi le scoţi. Pui în locul lor ceapa mărunţită şi, când devine sticloasă, presari sare şi piper, după gust şi adaugi morcovii raşi. Amesteci continuu şi adaugi orezul spălat în mai multe ape, apoi torni supa. Laşi până scade puţin zeama şi pui mazărea. Ţii câteva clocote, adaugi curcuma, amesteci şi aşezi pulpele de pui.
Dai vasul acoperit la cuptor şi îl ţii până când carnea este pătrunsă. Dacă scade prea mult sosul, mai poţi turna puţină supă sau apă caldă.
FOTO: Shutterstock