Ostropel de porc

ostropel de porc jpeg

O reţetă excelentă pentru masa de prânz cu ostropel de porc. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi nici de mult timp pentru prepararea acestui fel de mâncare. Aşa că vă poftim la masă şi la un preparat delicios!

Ostropel de porc - Ingrediente

700 de grame de carne de porc 2 cepe 2-3 căţei de usturoi Piper măcinat şi boabe Ulei Sare O foaie de dafin O lingură de făină O lingură de bulion

Ostropel de porc - Mod de preparare

Carnea se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pune într-o oală să se rumenească împreună cu 3-4 linguri de ulei. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt împreună cu un vârf de sare. După ce devine translucidă, se adaugă făina şi imediat după, se toarnă un pahar de 200 ml de apă caldă.

Se amestecă des pentru a nu se forma cocoloaşe de făină, apoi se toarnă peste carnea din oală. Amestecaţi de mai multe ori, astfel încât compoziţia să nu se prindă la fund. Înainte de a închide focul, se adaugă peste acest ostropel de porc sare, piper, frunza de dafin, usturoi şi bulion. Se mai lasă să dea în câteva clocote, apoi se ia oala de pe foc. Se presară pătrunjel sau mărar peste acest ostropel de porc.

Ostropel de crap

Ostropel de crap

Ostropel de stavrid

Ostropel de stavrid

Ostropel din piept de pui

Ostropel din piept de pui

Sursa: petitchef.ro