Ostropel de pui

ostropel de pui jpeg

Ostropelul este o mâncare picantă preparată din carne de pui, de viţel, de raţă etc., pregătită din produse autohtone:carne, usturoi, oţet, bulion, ulei sau unt.

Ingrediente 4-6 persoane

Pentru ostropel 1 pui mare 3 linguri ulei de floarea-soarelui 1 lingură făină 5-6 căţei de usturoi 1 lingură oţet 2 linguri bulion de roşii 2 linguri pătrunjel tocat 1 cană apă caldă sare

1 l apă caldă

300 g mălai

sare

Mod de preparare

Spală puiul şi taie-l bucăţi. Rumeneşte carnea pe toate părţile în uleiul încins. Când furculiţa pătrunde uşor în carne, scoate bucăţile într-un castron şi scurge grăsimea

în altă cratiţă.

Toacă mărunt usturoiul şi căleşte-l în uleiul scurs 1 minut, apoi presară făina, amestecă repede, stinge cu o cană de apă caldă, în care ai diluat bulionul de roşii. Lasă să fiarbă 2-3 minute, pune carnea în sos, condimentează cu sare, după gust, pune pătrunjelul tocat şi oţetul. Fierbe acoperit,pentru ca sosul să nu scadă de tot, până când carnea se pătrunde bine.

Prepară o mămăligă moale dintr-un litru de apă caldă, 300 g mălai şi o linguriţă cu sare. Fierbe mămăliga cel puţin 25 de minute. Serveşte ostropelul cu mămăligă caldă, aşezat pe farfurii individuale.