Ostropel de pui, reţeta simplă

2 shutterstock 311431784 jpg jpeg

O mâncare autentică românească, ostropelul de pui este atât de gustos servit alături de o mămăliguţă caldă. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi, care cu siguranţă nu va rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

1 ceapă

800 g ciocănele de pui sau aripioare

2-3 căţei de usturoi

500 ml suc de roşii

2 cutii roşii în bulion

foi de dafin, după gust

cimbru, după gust

pătrunjel tocat, după gust

100 ml vin alb

2-3 linguri ulei

sare şi piper

Mod de preparare

Speli aripioarele sau ciocănelele şi le usuci pe o hârtie absorbantă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o oală, în puţin ulei încins, până îşi schimbă culoarea. Adaugi vinul, acoperi, şi mai laşi pe foc încă 10 minute. După ce s-au înăbuşit scoţi pe o farfurie.

În aceeaşi oală, căleşti 2-3 minute ceapa tocată, apoi amesteci cu roşiile tăiate bucăţele. Combini cu sucul de roşii, foi de dafin, cimbru şi pătrunjel. Condimentezi, după gust. Aşezi carnea în sos şi laşi să fiarbă la foc mic, până începe să scadă. În ultimele minute adaugi usturoiul pisat. Serveşti cu pătrunjel tocat şi mămăliguţă caldă.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg