Ostropel de pui, reţeta simplă

O mâncare autentică românească, ostropelul de pui este atât de gustos servit alături de o mămăliguţă caldă. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi, care cu siguranţă nu va rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente
1 ceapă
800 g ciocănele de pui sau aripioare
2-3 căţei de usturoi
500 ml suc de roşii
2 cutii roşii în bulion
foi de dafin, după gust
cimbru, după gust
pătrunjel tocat, după gust
100 ml vin alb
2-3 linguri ulei
sare şi piper
Mod de preparare
Speli aripioarele sau ciocănelele şi le usuci pe o hârtie absorbantă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o oală, în puţin ulei încins, până îşi schimbă culoarea. Adaugi vinul, acoperi, şi mai laşi pe foc încă 10 minute. După ce s-au înăbuşit scoţi pe o farfurie.
În aceeaşi oală, căleşti 2-3 minute ceapa tocată, apoi amesteci cu roşiile tăiate bucăţele. Combini cu sucul de roşii, foi de dafin, cimbru şi pătrunjel. Condimentezi, după gust. Aşezi carnea în sos şi laşi să fiarbă la foc mic, până începe să scadă. În ultimele minute adaugi usturoiul pisat. Serveşti cu pătrunjel tocat şi mămăliguţă caldă.
FOTO Shutterstock