Ostropel de stavrid

ostropel de stavrid jpeg

Ca şi macroul, stavridul este foarte întâlnit în bucătăria românească, fiind şi un peşte accesibil ca preţ. Cumpără câţi peşti, mai măricei, cam în jur de un kilogram, şi prepară cel mai bun ostropel de stavrid, cu care îi vei răsăfăţa pe cei dragi.

Ostropel de stavrid - Ingrediente (4 porţii)

1 kg stavrid 300 ml pulpă de roşii (conservă) 3 căţei usturoi 1 ardei iute 2 linguri ulei 1 lingură făină tarhon uscat cimbru uscat sare piper 1 castravete verde pentru decor

Ostropel de stavrid - Cum se prepară

Peştele curăţat, spălat şi bine zvântat, se pudrează cu făină şi se prăjeşte uşor în ulei bine încins, la foc iute, fără a se rumeni prea tare. Se scoate din grăsime şi se păstrează cald.

În grăsimea rămasă, se rumenesc căţeii de usturoi zdrobiţi şi se adaugă ardeiul tăiat fin. După ce se înmoaie bine, se adaugă 200 ml apă caldă, ­peştele, pulpa de roşii tocată mărunt, tarhon, cimbru, sare şi piper, după gust, şi se ­pune cratiţa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit. Se decorează cu felii de castravete verde.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg