Ouă cu roşii în tigaie: reţeta simplă FOTO

Oua pufoase cu rosii in tigaie jpeg

Nu mai ştii ce să găteşti? Îţi venim în ajutor cu această reţetă simplă şi rapidă. Este o variantă perfectă pentru masa de prânz sau pentru cină. Ouăle sunt foarte pufoase, iar roşiile şi celelalte ingrediente le dau un gust aparte. În doar 20 de minute, preparatul va fi gata.

Ingrediente (1 porţie)

2 roşii 1 ceapă verde 2 ouă 7 linguri ulei 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare

Mod de preparare

Tai roşiile în felii nu foarte groase şi tai ceapa verde pe diagonală. Spargi ouăle într-un bol mic.

image

Baţi ouăle cu o furculiţă. Pui 3 linguri de ulei într-o tigaie, la foc mare. Când acesta s-a încins, torni ouăle bătute şi amesteci rapid. Le ţii pe foc până când sunt făcute, apoi le muţi pe o farfurie şi le dai deoparte.

image

Adaugi restul de ulei în aceeaşi tigaie, apoi sotezi ceapa verde 1-2 minute. Adaugi roşiile tăiate şi condimentezi cu zahăr şi sare. Le sotezi în continuare şi amesteci din când în când, până vezi că roşiile se înmoaie, 5-7 minute. Pui din nou ouăle în tigaie şi amesteci până se combină ingredientele.

image

Serveşti aceste ouă cu roşii împreună cu un preparat din orez sau tăiţei de orez, dacă doreşti.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io