Ouă turceşti cu iaurt (Cilbir)

3 shutterstock 2017666379 jpg jpeg

O importantă sursă de proteine, ouăle sunt ideale în dieta ta dacă nu mănânci carne. Se prepară rapid, le poţi folosi în numeroase combinaţii şi cu diferite condimente. Iată trei reţete bune pentru mic dejun, prânz şi cină!

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură oţet

Pentru sos

  • 400 g iaurt cremos (5% grăsime)
  • 2 căţei usturoi
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri unt
  • ½ linguriţă boia dulce
  • 1 praf de chilli
  • oregano uscat, opţional

Topeşti untul şi îl laşi să se răcorească, apoi încorporezi boiaua dulce şi praful de chilli.

Amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit şi cu praful de sare.

Pentru ouăle poşate, fierbi într-o cratiţă încăpătoare apă, cu sare şi oţet. Spargi un ou, într-un castron micuţ, faci cu o lingură un „vârtej“ în apa clocotită, amestecând în cerc, de 3-4 ori, apoi răstorni repede oul. Îl fierbi 2 minute şi îl scoţi cu o spumieră, pe un platou. Procedezi la fel cu celelalte ouă. Într-o farfurie, aşezi un strat de iaurt, câte două ouă şi stropeşti cu sosul de unt cu boia. Dacă doreşti, poţi presăra oregano uscat.

FOTO: Shutterstock