Pachețele cu praz și bacon

pachetel cu bacon si praz jpg

Folosit în special în zona Olteniei, această legumă face parte din familia numeroasă a cepei.

Ingrediente

2 fire groase de praz

100 g cașcaval

50 g unt

200 g bacon feliat subțire

100 ml vin alb, sec

sare

frunze de busuioc

nucșoară rasă

frunze de salvie

piper

Mod de preparare

Cureți și speli bine prazul și îl tai în bucăți lungi de 7 cm, le împachetezi în fâșii de bacon și le montezi într-un vas de sticlă uns cu unt în prealabil, din care se poate servi direct la masă.

Presari peste praz sare, piper, nucșoară rasă, după gust, adaugi frunze de salvie și de busuioc, torni ½ pahar de apă și vinul și dai la cuptor aproximativ 40 de minute.

Cu 10 minute înainte să fie gata, scoți tava, adaugi cașcavalul ras și dai la cuptor până se rumenește. Se poate servi ca și garnitură sau simplu, cu pâine prăjită.