Pacheţele de primăvară cu legume – Reţetă vietnameză

Pachetele de vara cu legume jpeg

Această reţetă poate deveni şi preferata ta, în cel mai scurt timp, dacă o vei încerca măcar o dată. Aceste pacheţele de vară cu legume sunt la fel de delicioase precum cele pe care le găseşti la restaurante. Aşa că dacă vrei să le oferi ceva diferit celor dragi la mesele festive, pune-le în farfurii câteva pacheţele de vară.

Pacheţele de vară cu legume – Ingrediente (5 porţii)

1 morcov ½ legătură busuioc thailandez ½ legătură coriandru ½ legătură mentă 200 g brânză tofu 1 ardei gras 3 cepe verzi ½ salată verde (iceberg sau romaine) 60 g arahide 10 foi de orez 60 g seminţe de susan 200 ml sos de arahide (satay) ulei, pentru prăjit sare piper

Pacheţele de vară cu legume – Mod de preparare

Tai morcovul în fâşii cât mai subţiri sau îl dai prin răzătoare. Toci busuiocul, coriandrul şi menta. Tai brânza tofu în dreptunghiuri. Tai ardeiul gras în fâşii, ceapa şi salata.

Într-o tigaie fără ulei sau grăsime, prăjeşti arahidele, la foc mediu-mic, 3-5 minute. Într-o altă tigaie, sotezi brânza tofu în puţin ulei vegetal, la foc mediu-mare, 2-3 minute, pe fiecare parte, până capătă se rumeneşte. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

Înmoi foile de orez în mod uniform în apă şi le laşi aproximativ 1 minut. Le scuturi uşor ca să îndepărtezi excesul de apă. Le laşi deoparte pe o farfurie sau pe un tocător.

image

În centrul fiecărei foi de orez, pui un strat de tofu, iar peste el pui morcov, fâşii de ardei gras, arahide, seminţe de susan, ceapă verde şi verdeţurile tocate. Pui câte o linguriţă de sos de arahide.

image

Îndoi marginile foii de orez către centru şi o rulezi până obţii un pacheţel bine strâns. Repeţi cu restul foilor de orez. Decorezi pacheţelele cu seminţe de susan şi le serveşti cu un sos, după preferinţă.

image

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io